O poveste pe zi

19.05.2013

„Cel care vrea sa se indeletniceasca cu rugaciunea, sa-si pregateasca sufletul pentru multe ispite” (din fresca bisericii manastirii Saon, jud Tulcea)

La o liturghie, la hramul manastirii Saon din anul 2012, fiind cu ochii pe pereti la un moment dat, dau peste acest indemn.
M-am muncit o vreme, pana cand sa-i inteleg semnificatia, dar intr-un tarziu „practica” si-a spus cuvantul.
Personalitatea si constientul nostru detine doar o mica parte din ceea ce reprezinta informatia din fiinta noastra; cea mai mare parte se afla in subconstient si in inconstient.
Rugaciunea, prin vibratia ei si prin rezonanta cu ancestralul pozitiv din noi, disloca „intunericul” interior si-l scoate la suprafata, spre confruntare si purificare.
Astfel apar „ispitele” si prin „ispite” ne incearca „diavolul”. Asadar, din noi, din abisal, ies la suprafata noi „optiuni” care tenteaza liberul arbitru, pentru ca prin constentizare, intr-un exercitiu final, sa la identificam, contemplam, si in cele din urma sa le integram si neutralizam int-un demers constient.
De aceea, multi dintre cei care incep sa se roage, la inceput cu ravna si entuziasim, in scurta vreme sunt socati nu numai ca n-au rezultate, dar ca uneori apar rezultate contrare asteptarilor lor. Situatii de viata dramatice, tentatii din zona agresivitatii, erotismului, urii, geloziei, judecatii, fricii, nesigurantei, nerabdarii, tristetii, furiei, apar parcade nicaieri si ne creeaza impresia ca ne distrag atentia de la rugaciune, si de la scopul ei inalt.
De fapt unul din scopurile pe care le are rugaciunea, este sa faca mai intai curatenie in fiinta noastra, si in mintea noastra. Cum face asta? Oarecum asemanator felului in care noi, atunci cand facem curatenie, intoarcem casa pe dos.. adica pentru scurt timp, in procesul de curatenie pare ca este mai multa mizerie, iar in procesul de ordonare pare ca este mai multa dezordine.
Structurile noi, pentru a se putea aseza in mod trainic in noi, trebuie sa le inlocuiasca pe cele vechi… iar pentru aceasta, structurile vechi trebuie dizolvate si eliminate din sistem. („Şi nimeni nu pune vin nou în burdufuri vechi, altfel vinul nou va sparge burdufurile; şi se varsă şi vinul şi se strică şi burdufurile.
Ci vinul nou trebuie pus în burdufuri noi şi împreună se vor păstra. Sf Ev. dupa Luca, Cap 5, V37,38)

Astfel in prima etapa, rugaciunea provoaca acest efect de aducere in constienta a intunericului din noi, din subconstient si din inconstient.

Deci cine intampina asemenea situatii in propriul lui demers spiritual „sa-si pregateasca inima pentru multe ispite”; adica sa fie rabdator si constient ca este pe calea cea buna, si sa continue. Inainte de a fi confruntate si eliberate, aspectele noastre abisale trebuie sa fie constientizate. Monstrii din adancuri sunt periculosi si ne pot face rau atata timp cat ne pot lua prin surprindere, sau atata timp cat nu suntem constienti de existenta lor.

Deci inainte ca sufeltul omului sa poata fi „imbracat in Hristos” el trebuie „botezat in Hristos” botezul fiind o trauma de initiere si tot odata un demers purificativ. Iata deci ca etapa premergatoare InDumnezeirii este purificarea, iar rugaciunea are rol multiplu, nu doar cerere sau multumire, nu doar de afirmare si chemare a aspectului Divin, ci si de constientizare si purificare.

In concluzie, daca rugandu-va ati fost distrasi, tentati, ispititi, si asa mai departe, continuati! Sunteti pe drumul cel bun! Sunteti in proces de purificare, sau „despatimire”.

Chiar daca ati cedat… chiar daca ati raspuns „afirmativ” ispitei, continuati… 🙂

Nu conteaza de cate ori cadem.. important este sa nu incetam a ne ridica.
Doamne Ajuta!

Stoian Nicolaie terapeut extrasens,
telefon: 0744 540 900

18.05.2013

A crede si a afirma, a cere si a pretinde – Diferenta dintre credinta si credulitate

„El însă, privind la ei, a zis: Ce înseamnă, deci, scriptura aceasta: „Piatra pe care n-au luat-o în seamă ziditorii, aceasta a ajuns în capul unghiului”?
Oricine va cădea pe această piatră va fi sfărâmat, iar pe cine va cădea ea îl va zdrobi.” (Evanghelia dupa Luca, Cap. 20/17,18)

Adesea, in viata noastra ne confruntam cu situatii in care ceea ce traim nu corespunde asteptarilor si nici dorintelor noastre, si pare mai degraba sa ne implineasca temerile. De ce se intampla acest lucru?

Cauza este simpla, dar nu evidenta: Viata curge inca de la nasterea noastra spre moarte; asadar spre finalitate. Asta stim cu totii, dar nu extindem aceasta constienta si asupra actiunilor noastre. Astfel, traim cu impresia ca actiunile noastre trec si raman in trecut. Ele sunt insa seminte sadite in fiecare zi de azi pentru ceea ce vom recolta n fiecare zi de maine, si in viitor.

Si cum actiunile noastre sunt cladite pe convingerile noastre interioare, deci pe ceea ce noi credem, indiferent de ceea ce ne dorim sau ceea ce pretindem, obtinem mereu rezultate in directa corelatie cu credintele noastre cele mai profunde.

Cum ramane cu „actiunile” noastre pe care desi le desfasuram in acord cu dorintele noastre, ele nu sunt incununate de succes? Sa spunem ca ele sunt precum niste lozuri necastigatoare (adica le „cumparam”, deci punem in miscare „procesul”, dar ele sunt necastigatoare pentru ca nu privim din perspectiva finalitatii, adica nu suntem capabili sa vedem „continutul” lozului)

In cazul unui loz, intamplarea sau norocul pot sa ne aduca un castig. in cazul unei actiuni insa, constienta, intuitia si increderea in rezultat sunt aspectele care inlocuiesc intamplarea. Asadar orice actiune desfasurata fara incredere in rezultat risca sa se transforme intr-un esec din perspectiva asteptarilor noastre.

Credulul este cel care se dedica procesului in sine si nu finalitatii; El pretinde in loc sa ceara, insa a pretinde are in sine samanta indoelii… cel ce pretinde speculeaza, el nefiind convins ca merita. El nu „face” el „incearca”.

Iata deci „piatra din capul unghiului”, cea care este responsabila de calitatea si soliditatea unui edificiu, (implinirea) este credinta noastra interioara.

iar pentru ca implinirea sa fie fericita, credinta trebuie animata de iubire, sau cum spune Sfantul Pavel ( „Hristos in voi, nadejdea Slavei” Coloseni 1/4)

Ce este asadar de facut? Constienta!!! Mecanismul materializarii este aceasta:

Dorinta este transformata in realitate cu iubire, prin actiunea sau actiunile impregnate de convingerea implinirii. Lipsa convingerii sau chiar o convingere contrara dorintei genereaza un rezultat pe masura convingerii si nu a dorintei.

Doamne ajuta!

Nicolaie Stoian, Terapeut Extrasens
tel: 0744 540 900

16.05.2013

„Veti cunoaste Adevarul si adevarul va va face liberi” (Ev. d. Ioan 8 31 32)

Par cuvinte mari, si mai ales pentru mintea dornica sa dezbata si sa analizeze ele pot fi o sursa de discutii interminabile; Si totusi, ce a vrut sa transmita Iisus prin aceste cuvinte? Este vorba despre legea vie, despre legea scrisa de Dumnezeu in inimile noastre. Este vorba despre lege si nu despre legi, pentru ca Supremul Adevar este Unul. La fel ca Dumnezeu, El nu se raporteaza la nimic, nu poate fi scris sau descris, oricat am vorbi despre El.
Atunci cand ne aplecam atentia catre linistea din noi, catre pacea launtrica din inimile noastre, de acolo primim impulsuri ale acestui Adevar. Chiar daca este unul singur, Adevarul este personal; Este personal pentru ca nimeni nu n-il poate spune. Iata deci, Iisus nu spune: Am sa va spun adevarul! Nu spune: Am sa va povestesc despre adevar. El spune „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata”. A cunoaste adevarul nu este un proces de informare asupra unei idei abstracte, sau a unui concept mental, pentru ca „Adevarul este viu”. El poate fi cunoscut doar experiential, inlauntrul fiecaruia din noi. In inima noastra, atunci cand el este descatusat de prezenta vie din noi, in linistea si pacea profunda a constiintei din care facem parte, si care se afla in noi. Cand devenim constienti de Adevarul nostru personal, intelegem de ce se spune ca Cei care spun nu stiu, iar cei care stiu nu spun. Dumnezeu sa ne lumineze calea fiecaruia catre Adevar! Amin

03.11.2011

 Fie ca suntem constienti sau nu, intreaga noastra existenta isi gaseste in cele din urma sensul in cautarea lui Dumnezeu. Suntem cautatori neobositi, insa de multe ori pierdem semnificatia evenimentelor pentru ca lasam ca rationamentele sa fie singurele aspecte care dau sens trairilor noastre.

 Sufletul invata si evolueaza in mod experiential, din energia generata de emotiile si sentimentele noastre. Logica este doar un instrument al mintii, care se bazeaza pe paradigme si reguli valabile in dimensiunea realitatii obiective.

 De aceea, de cele mai multe ori nu reusim sa patrundem adevaratul sens al experientelor traite, iar acestea tind sa se repete; viata insasi este o scoala, si ca orice scoala, clasele ei nu pot fi absolvite pana cand invatamintele ce trebuie trase nu sunt asumate de elev. Asadar, repetarea unei anumite lectii apare pentru ca nu am promovat „disciplina” respectiva.

 Odata parcursa experienta si asumata lectia, trecem in clasa urmatoare, continuandu-ne evolutia; viata este o evolutie neintrerupta, prin care sufletul ne poarta prin intermediul karmei si liberului arbitru pe cale.

 Invatam insa doar atunci cand devenim prezenti si constienti, observatori ai propriilor noastre roluri si manifestari.

sn

 

01.07.2011

„Credinţa este ca un vulcan viu. Îndoielile sunt ca seminţele. Nici o seminţa nu va incolti pe un vulcan viu. În cazul în care îndoielile se înmulţesc, înseamnă că credinţa ta este slabă şi instabilă, şi asemănătoare cu un vulcan stins. În cazul în care există îndoieli, nu poate exista nici o credinţă. Îndoielile apar sau dispar din cauza karmei din trecut (acţiuni). Nici o indoiala nu va apărea dacă credinţa ta este puternică. Pentru a realiza Divinul trebuie să scapi de toate îndoielile. Din când în când, Dumnezeu te supune la diverse incercari. Acestea nu sunt destinate ca sa te pedepseasca cum iti poti imagina, dar, de fapt pentru a-ti întări credinţa. Întotdeauna amintesteti că Dumnezeu actioneaza în calitate de martor. Divinul vă arată calea către realizarea de sine.”
 
Sai Baba

11.05.2011

Reflectati mereu la lucruri  nobile. Cand aerul umple un balon, ia forma balonului. Mintea ia forma obiectelor si gandurilor de care este atasata. Daca este fixata pe aspecte marunte si nesemnificative, devine nesemnificativa. In mod similar, daca este orientata pe lucruri marete, capata grandoare. Camera foto fotografiaza orice cadru catre care orientam obiectivul. Asa ca fiti atenti inainte sa apasati pe buton. Alegeti constient inainte sa dezvoltati atassamente. Daca dezvoltati atasamente in relatii, fata de lucruri, fata de bunastare, fata de aspectul fizic, atunci cand acestea se vor schimba veti suferi.

 Fixati-va atentia asupra forului vostru interior, si asupra Divinitatii, pentru ca ele nu depind de circumstante exterioare, si nu se schimba; astfel veti trai cu detasare si senintate evenimentele si schimbarile pe care v-i le aduce viata.

NS, inspirat de discursul divin al Swami Baghavan, din  29 Ianuarie 1965

(Dwell always on noble thoughts. When air fills a balloon, it takes the form of the balloon. The mind assumes the form of the objects with which it is attached. If it gets fixed on petty things, it becomes petty; similarly, thinking about grand things, it becomes grand. The camera takes a picture of whatever it is pointed at; so take care before you click. Discriminate before you develop attachment. When you develop attachment towards family, wealth, properties, etc., you will come to grief when these decline. But if you develop attachment towards God, you will grow in love and splendour.

– Divine Discourse, January 29, 1965)

03.04.2011

Drama umana este o repetitie perpetua in care karma regizeaza indelungate schimburi de roluri; murim si ne nastem mereu intre aceleasi suflete, fara sa o stim, fara sa ne recunoastem, urcand sau coborand trepte de constiinta, intr-o indelunga cautare a adevarului.

 In aceasta perpetua ratacire ne poarta ruptura de Dumnezeu, pe care am ales sa-l negam gonind-ul din rai; cu fiecare renicarnare sansa noastra de a-l regasi este acolo, insa noi – Adami si Eve perpetue,  rescriem istoria gonirii din rai, in infinite feluri si nuante, pentru ca atunci cand l-am gonit, nu am realizat ca este parte din noi… iar Dumnezeul din noi il cauta pe Dumnezeul Unimii, si nu se va opri din cautari pana cand nu-l va regasi.

 Tatal, Fiul si Sfantul Duh, toate trei una sunt… cele 3 planuri se regasesc in spirit (Tatal) in creatie (FIul) si in suflet (Sfantul Duh)

 Adevarul este perceput doar atunci cand iluzia dreptatii omului dispare (dreptatea omului este… stramba si incompleta, intrucat nu are capacitatea de a integra rolul karmei), si constiinta ne arata drumul catre unirea celor 3 planuri.

 Hristos renaste in fiecare din noi (Biserica Sfanta a lui Dumnezeu cea insufletita, si poarta neumblata) in masura in care himerele materiale cad si zidurile mentalului se prabusesc, lasand loc iubirii, pentru a putea integra spiritul.

 Planurile material si astral au legi antagonice; murind in planul material renastem in astral, si nascandu-ne in planul material murim in astral.

Insasi cele doua planuri reprezinta polaritati ale existentei, compensandu-se si completandu-se reciproc:

„Fericiti cei flamanzi, si insetati de dreptate, ca aceia se vor satura…”

„Fericiti cei milostivi, ca aceia vor fi miluiti”

„Fericiti veti fi, cand va vor prigoni si vor spune tot cuvantul rau impotriva voastra mintind pentru Mine”

 Cei ce patrund acest mesaj, vor trai fericiti, pentru ca il vor (re)cunoaste pe Dumnezeu, si vor simti ca fac parte din el.

Iubire si Gratie Divina, Unitate in Diversitate

sn

27.11.2010

Printre instrumentele folosite de fiecare, corpul si mainile noastre executa ganduri exprimate in cuvinte. Ceea ce facem, munca in care mainile noastre sunt angajate, este sursa fericirii sau mizeriei fiecaruia. Omul remarca faptul ca e fericit sau ca este temator sau ca e intr-o situatie nefericita; de cele mai multe ori atribuie cauzele acestor situatii altcuiva. Aceasta convingere este eronata. Atat fericirea cat si nefericirea n-i se datoreaza noua insine, fiecaruia pentru el. Fie ca acceptam sau nu asta, fiecare dintre noi va fi supus consecintelor faptelor si actiunilor sale. Aceasta este o lege a naturii.

Vidya Vahini, ch 19

 

23.10.2010

Ori de cate ori vezi pe cineva care are nevoie de un sfat, inainte sa il sfatuiesti, asigura-te mai intai ca tu insuti ai urmat acel sfat atunci cand te-ai aflat intr-o situatie asemanatoare, si rezultatul a fost unul bun.

sn

05.10.2010

Nu cauta raspunsuri in straini; fa o introspectie in tine insuti, pentru ca adevarul salasluieste in constiinta umana!

Sf. Augustin

O4.09.2010

„Pentru a ajunge in materie, spiritul trebuie sa treaca prin suflet, adica prin minte si prin inima”

(Omraam Aivanhov)

In aceste timpuri multa lume care a simtit „aroma” spiritualitatii si a intrat in contact cu lumile subtile incearca sa materializeze diverse lucruri, de cele mai multe ori in interes personal; fie ca este vorba de sanatate, fie ca este vorba de relatii cu alti oameni sau de impliniri materiale, ei incearca sa atraga lumile subtile in slujba ego-ului lor, pentru a realiza ceea ce nu au reusit pana acum, in masura in care au fost „adormiti”.

 Si e un intreg arsenal de descantece, rugaciuni si invocari, fiecare avand rolul de a activa mecanismele divine, in favoarea si intru indeplineirea dorintei pretendentului.

 Se invoca arhangheli, se fac rugaciuni adresate Mantuitorului, Sfintei Fecioare Maria sau chiar lui Dumnezeu, in dorinta febrila de a mai adauga ceva in „palmaresul de succes” al acestei vieti…

 Da, toate aceste lucruri sunt posibile, insa ele devin realitate arareori atunci cand interesul este unul INDIVIDUAL sau de grup… pentru ca Divinitatea nu aduce la picioarele noastre o lume intreaga pentru a ne incuraja sa fim egoisti! Divinitatea ne ingaduie sa ne folosim de minunatele cai de materializare atunci cand inima ne este curata, cugetul limpede si intentiile nobile.

 Asadar, inainte sa cereti ceva – ce poate ca veti reusi sa primiti si sa materializati – ganditi-va bine ca daca acel lucru este pentru voi si doar pentru voi, si el nu are in vedere lumea inconjuratoare si imparatia Domnului mai devreme sau mai tarziu veti plati, pentru ca Entitatile si Spiritele Inalte nu va ofera nimic pentru voi si doar pentru voi… ceea ce primiti este fie sa impartiti, fie sa dati mai departe, pentru ca doar asa putem contibui la aducerea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant.

SN 

03.09.2010

Inca din frageda copilarie, din momentul in care devenim constienti de individualitatea noastra, incepem sa dorim lucruri, pe care – in parte – le obtinem in diverse moduri, si pentru care de multe ori intram in competitie cu ceilalti; societatea ne invata un intreg arsenal de reguli si ne pune la dispozitie tot atatea prejudecati si argumente pentru a actiona in favoarea eului, pentru ca mai tarziu sa devenim veritabile masini de „vreau”, „merit”, „m-i se cuvine” , si asa mai departe.

 Invatam despre generozitate ca despre o optiune pe care o avem atunci cand ceea ce avem ne prisoseste sau cand trebuie sa facem impresie buna celor din jur, si pana si generozitatate e pusa tot in slujba eului, fiind doar o alta modalitate de a adauga „caramizi” in zidirea imaginii de sine.

Asadar, la un moment dat ne trezim ca tot ceea ce stim sau simtim despre noi e o individuatie dureroasa, si suntem atat de rupti de ceilalti, incat singuratatea pare a fi singura optiune, intr-o lume plina de individualitati… si apoi unii dintre noi aflam adevarul, si incepe efortul de deprogramare… incepem sa intelegem ca motivul principal pentru care nu ne este bine este pentru ca ne-am insingurat, in dorinta de a fi „noi insine”, o imagine creata prin oglinzi exterioare catre un interior golit de substanta si de esenta divina.

 Si abia cand realizam ca nu suntem singuri si nici separati, si ca de fapt suntem toti intr-o minunata si nebanuita legatura subtila, abia cand aflam ca esentialul nu este imaginea exterioara si nici numerele care fac suma conturilor noastre, pentru ca adevaratele bogatii, care dureaza si se pot lua „mai departe” sunt doar in interiorul nostru, abia atunci incepem adevaratul drum catre noi insine… ne descoperim incet, si de multe ori e un dans intre realitatea obiectiva si lumile subtile, o lupta intre ego si suflet, si un ego care vrea sa para suflet ca sa poata supravietui si un suflet din ce in ce mai diafan dar din ce in ce mai prezent…

Si atunci cand credem ca am izbandit, incercarile revin si ne arata ca suntem de-abia la inceput de drum, si cu fiecare incercare trecuta se iveste alta, si alta si alta… toate programele pe care le-am acumulat in sute sau poate mii de vieti trebuie acum suprascrise, pentru a-i permite sufletului sa se intoarca „Acasa” pur si complet… drumul e lung si nu neaparat victorios, pentru ca de multe ori pe drum se mai pierd calatorii, se mai ratacesc sau se impotmolesc in cate o fundatura, sau urmeaza indicatoare inselatoare…

Daca te-ai ratacit, sau ai ajuns intr-o fundatura, urmeaza lumina si ea te va aduce din nou pe cale si-ti va arata drumul; ca sa o gasesti asculta-ti inima, fara frica si fara ezitare… inima are intotdeauna cele mai bune argumente.

Tuturor drum bun, si sa ajungem cu bine „Acasa”.

 

SN

25.08.2010

In educatie, traim de multe ori cu impresia ca ceea ce spunem si facem este important pentru copii nostri; avem asteptari, si cand aceste asteptari nu sunt indeplinite de ei ne simtim cumva tradati, si dezamagiti.

 Uneori ne manifestam nemultumirea si dezamagirea, alteori nu, insa nu suntem constienti de un lucru foarte important: copii sunt ca un aluat in mainile noastre, iar forma cea mai importanta pe care o primesc nu vine din cuvinte si din puterea exemplului, cat vine din energia pe care o impregnam crezurilor si sentimentelor pe care le indreptam catre ei.

 Cuvintele sunt importante in educatia lor, la fel si puterea exemplului, insa cel mai important este ceea ce gandim despre ei… pentru ca ei ne iubesc, si pentru ca ne iubesc sunt deschisi catre noi tot timpul, si tot ceea ce credem si manifestam catre ei tinde sa se transforme in realitate.

Asadar gandurile noastre bune si aprecierile noastre sunt adevarate binecuvantari, pe cand gadurile negative si nemultumirile sunt de-a dreptul nocive, impregnandu-le realitatea cu o imagine care in scurt timp isi va pune amprenta asupra lor.

 De acum incolo, cand faci ceva pentru copilul tau, nu te limita la a spune si face! Fii sigur ca si gandul tau – mai puternic decat cuvantul si fapta uneori – este in acord cu ceea ce vrei sa-i transmiti si crezi despre el.

Fii mai degraba un far calauzitor si o mainfesta o iubire neconditionata, sperand mereu in puterea lui si avand incredere in vocatia lui, decat sa-ti setezi asteptari si astfel sa ajungi sa fii nemultumit de el… pentru ca la fel ca multumirea si bucuria, nemultumirea si tristetea ta vor deveni pentru el mai devreme sau mai tarziu realitati pe care le va trai.

Asadar daca vrei ca acest copil sa fie Bun, Inteligent, Generos, Iubitor, Independent, trateaza-l ca pe cineva care intruneste din plin aceste calitati, si le va dobandi mai devreme sau mai tarziu.

Daca insa il vei judeca, nu va intarzia sa-ti confirme asteptarile negative, si toata consolarea ta se va reduce la „am avut dreptate”… insa trebuie sa stii ca „dreptatea” aceasta nefericita si stramba e mai ales o creatie a ta.

SN

 

12.08.2010

„Sensul vieţii este recompensa unei munci interioare, răbdătoare, neîntreruptă pe care omul o face asupra lui însuşi. Când a ajuns la o anumită stare de conştiinţă, primeşte din Cer un electron, ca o picătură de lumină care impregnează toată materia fiinţei lui. Din acel moment, viaţa sa primeşte o dimensiune şi o intensitate nouă, evenimentele îi vor apărea cu o nouă claritate, ca şi cum i s-ar fi dat cunoaşterea sensurilor lucrurilor. Şi chiar moartea nu îl mai sperie, pentru că acest electron i-a

descoperit imensitatea unei lumi eterne unde nu există pericole, nici tenebre, şi omul simte că deja merge în lumea nelimitată a luminii.”

(fragment din semintele fericitrii, de Omraam Mikhael Aivanhov)

28.07.2010

In dorinta de a ne apropia de Dumnezeu, de a ne desavarsi ca suflete si de a ne urma calea, ne rugam, studiem carti dedicate, vedem filme initiatice si citim scripturi sfinte, practicam tehnici spirituale din diverse discipline, si in acest fel traim iluza apropierii de Dumnezeu… insa fara credinta profunda si fara iubire totul e doar un balon de sapun, inca o modalitate de a ne adapta conditiilor de mediu in care traim, in ideea de a ne usura si imbunatati viata pe acest plan al existentei.

 Il trasnformam astfel pe Dumnezeu in obiectiv si apoi in ustensila pe care apoi o punem in slujba noastra, ca si existente omenesti.

 Asadar, sa fie aceasta Calea, Adevarul si Viata? O existenta de miliarde de ani a fiintei ce joaca rolul omului, pusa in slujba unei existente de cateva zeci de ani si a ego-ului ei? Un ocean in slujba unui strop de apa? Un desert in slujba unui fir de nisip? … va las sa meditati la asta, ori de cate ori ajungeti sa va rugati pentru a-l transforma pe Dumnezeu in instrument de uz personal.

 Iubire, Lumina si Gratie Divina,

 SN

24.07.2010

Fiecare zi traita in prezenta ne va aduce ceva nou, ceva din care avem ceva de invatat; cu cat suntem mai prinsi in paradigme, cu atat mai afectata va fi perceptia noastra, si cu atat mai deformata interpretarea.

 Asadar prezenta se manifesta cel mai bine atunci cand mintea e detasata, iar simturile sunt libere de interpretari conceptuale.

Dumnezeu este in tot si in toate, si cu cat poti integra mai mult din ceea ce esti si ceea ce te inconjoara, cu atat esti mai implinit in Dumnezeu.

Cu cat privesti mai mult catre contrast, catre lupta, catre conflict si catre individualitate cu atat esti mai separat si mai departe de El; Intergrarea contrastelor iti va permite sa judeci mai putin, si cu cat vei judeca mai putin cu atat mai capabil vei fi sa iubesti mai mult… cu cat vei iubi mai mult cu atat mai aproape si mai in Dumenzeu vei fi.

SN

21.07.2010

Uneori in drumul nostru ratacim calea… ne abatem fie pentru ca vrem sa incercam o scurtatura, sau sa deschidem un drum nou; cand reusim sa deschidem un drum nou, altii ne urmeaza si primim laurii implinirii, recunoastere si iubire… atunci cand ne ratacim, picam uneori prada deznadejdii, invinuindu-ne ca am gresit.

 Nu gresim insa decat atunci cand semnele ne arata ca ne indepartam, iar atunci cand in sfarsit nu mai putem avansa n-am ajuns la destinatie; daca abatandu-de din drum am invatat ceva, insasi „ratacirea” devine parte din cale, intarind astfel calea pe care pornisem initial si convingerea ca trebuie urmata.

 

SN

26.05.2010

Incepe ziua cu iubire, umple ziua cu iubire si incheie ziua cu iubire – aceasta este calea Domnului

Sai Baba

19.05.2010

Lumea va deveni mai buna numai atunci cand puterea iubirii va fi mai mare decat iubirea de putere!

Jimmy Hendrix

 

04.05.2010

Cand incercarile pe care le intampini par sa nu aiba nici un sens, este un semn ca nu iti cauti raspunsurile acolo unde trebuie; intoarce-te la tine insuti si raspunsul se va releva in toata splendoarea lui. El e in tine, si-ti arata calea pe care trebuie sa mergi. Alege calea ta.

SN

27.04.2010

„A fi puternic” este asemanantor cu „a fi o doamna”. Daca afirmi ca esti, de fapt nu esti.

Margret Thecher

 

24.04.2010

Bucura-te de momentul in care citesti aceste randuri! Traieste-l! Este singurul care exista! Este ACUM.

 

22.04.2010

Omul este precum apa; cand sta, risca sa se altereze; cand curge in suvoaie puternice, modeleaza pamantul si sapa cai adanci din al caror curs nu se mai poate abate decat daca iese din matca, se tulbura si aduce la suprafata toate gunoaiele si mizeriile… cand curge lin, curata, purifica, modeleaza un curs vast, e limpede si plina de viata, vindeca, hraneste, inconjoara si integreaza tot, ese viata si atrage viata din jur.

 Fii ca apa, lasa-te purtat de curent, lin si firesc… atunci cand nu opui rezistenta, nimic nu-ti va putea rezista cu adevarat… fii ca apa, invaluie cu prezenta ta tot ce te inconjoara si nu interveni… contempla… e de ajuns sa fii prezent…

18.04.2010

Un copilas in joaca lui uita de sine… e fericit… el se abandoneza complet contemplatiei jucariei sale… el este prezent fara sa judece si sa aprecieze… atent, creativ, contemplativ, prezent. Ca sa fim fericiti trebuie sa fim aidoma lui, in ceea ce facem.

15.04.2010

Aratand cu degetul catre cineva sau ceva, sa ne oprim o clipa si sa ne observam mana cu care aratam.

In gestul nostru, aratatorul este indreptat catre acea persoana, lucru sau situatie, degetul mare este indreptat in sus, iar mijlociul, inelarul si degetul mic catre noi.

 Asadar, atunci cand consideram ca o situatie, stare, actiune sau orice lucru pe care constient il credem a fi in responsabilitatea altcuiva,

aratatorul ne arata ca el implica persoana, lucrul sau fenomenul respectiv doar prin existenta lui

Degetul mare ne arata cine a facut posibila acea manifestare

Degetul mijlociu, inelarul si degetul mic ne indica participarea si responsabilitatea noastra in perceptia, impactul si decizia noastra raportat la acea manifestare.

SN

12.04.2010

Tu esti Eu, esti El, esti Ea, noi toti suntem una… daca este Iubire;In Fiintare, Iubirea este podul intre Individualitate si Unitate.

SN

11.04.2010

Degetul care arata catre luna, nu este luna!

09.04.2010

Mersul cu capul in nori si cu picioarele pe pamant este un exercitiu riscant! Daca te uiti doar pe unde calci, nu vezi decat 3 pasi inaintea ta! Privind intre pamant si cer vei ramane conectat in prezent, fara sa fii ancorat in trecut sau pierdut in viitor.

NS

07.04.2010

Pentru cei ce stiu sa asculte, tacerea este cea care ne raspunde cel mai bine la orice intrebare avem; raspunsul e intotdeauna in noi. Trebuie doar sa ne punem intrebarile potrivite.

06.04.2010

In ascensiunea noastra, la fel ca atunci cand urci pe un munte, pe masura ce evoluam drumul devine mai ingust, mai greu si mai anevoios; tentatia de a renunta devine mai mare… urcand insa, noi piscuri se arata vederii noastre si ne mentin conectati in dorinta de a le atinge si a merge mai departe… si din nou alte culmi si alte piscuri se arata vederii noastre. Pentru cei  meniti sa faca drumul, drumul in sine e important si ultimul pisc este absolutul.

SN

02.04.2010

 Cand mergi catre lumina, umbra te urmeaza pe tine; cand intorci spatele luminii tu urmezi umbra.

 Atunci cand lasi lumina sa vina de sus si sa te invaluie, umbra ta se micsoreaza si aproape ca n-o mai poti vedea; ea ramane insa, pentru a te lega de pamant.

SN, inspirat de Sai

 

 

01.04.2010

Cand egoismul dispare, nu mai avem dusmani, ci doar prieteni.

Iubeste-i pe toti, serveste-i pe toti, ajuta-i pe toti, nu rani pe nimeni!

Sai Baba

29.03.2010

 Cand te intorci catre Dumnezeu, Dumnezeu se intoarce catre tine!

Prema Vashini Baba

28.03.2010

De curand, am ramas fara bani… am primit un ajutor prin bunavointa unui prieten, si de indata ce am iesit din sediul bancii, am intalnit un cersetor… ochii lui priveau siret, dar m-am gandit: Cine sunt eu sa judec? Si am bagat mana in buzunar, si i-am intins 1 leu; in mana mai aveam o bancnota de 5 lei… a cerut-o si pe aceeia… i-am dat-o, apoi l-am privit sa vad care-i e reactia… nu mi-a multumit, iar cand l-am intrebat de ce, m-a insultat… i-am spus ca e un prost, si ca l-am ajutat degeaba si am plecat. 

 Mergand, am inteles ca nu trebuie sa dai de pomana pentru a primi ceva in schimb, nici macar multumiri sau gratitudinea celui ajutat; trebuie sa ajuti unilateral, si total dezinteresat.

 Hotarat sa-mi repar greseala, am cumparat niste covrigi, pe care am vrut sa-i impart cu cineva flamand… am cautat mai bine de jumatate de ora… am oferit de mai multe ori si am fost refuzat… abia tarziu, intr-un magazin am vazut o femeie sarmana careia i-am oferit 5 lei, si care i-a primit bucuroasa. Am fost cu adevarat fericit ca a acceptat ajutorul.

 Ceea ce am inteles de aici, este ca pana si a da de pomana sau a ajuta pe cineva, este un drept Divin care poate fi pierdut daca e nesocotit sau folosit in mod egoist.

 Iubirea si Slava Domnului,

N

24.03.2010

Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti! Aceasta minunata porunca, privita in oglinda, este un instrument divin precis care ne indica negresit iubirea de Sine; Fericiti sunt cei care iubesc neconditionat tot ce-i inconjoara, pentru ca au ajuns cu adevarat la iubirea de sine, si deci la Iubirea de Dumnezeu.

23.03.2010

Iubirea este forta care a permis universului sa devina constient de sine.

21.03.2010

 Incepe-ti ziua cu 5 minute de relaxare, in care sa-ti exprimi recunostinta pentru ca esti viu, pentru tot ce ai primit, si pentru tot ce traiesti si simti, fara sa mai imparti lucrurile in bune si rele.

N.S

08.03.2010

O coincidenta e o mica minune in care Dumnezeu a ales sa ramana anonim.

Anonim

06.03.2010

  Nu vei fi niciodata liber dintr-o relatie pana cand nu ierti si nu vei fi iertat, pana cand iubirea si adevarul nu te vor elibera, pentru a putea alege dincolo de nevoia de a pedepsi sau de a ispasi o pedeapsa.

Nucu Stoian

03.03.2010

 Sa ne bucuram de aceasta zi, pentru ca tot ce ne aduce ea e cu folos; Cei ce nu se vor putea bucura sunt cei ce nu reusesc sa patrunda folosul acestei zile. Viata se desfasoara intre plata si rasplata, iertare si iubire.

Nucu Stoian

 

28.02.2010

Cand vocea egoului e prea zgomotoasa, riscam sa nu auzim  sunetul minunat al oportunitatii.

Nucu Stoian

 

24.02.2010

Atata timp cat nu poti vedea partea buna a cuiva nu vei fi in masura sa-l ajuti pe acel om.

Erik Valdman

Metafizician si ghid spiritual

 

17.02.2010

Viata ne aduce impreuna, fie ca ne potrivim fie ca nu; Interactionam, si astfel avem sansa de a ne cunoaste mai bine pe noi insine.

Nicolaie Stoian

 

14.02.2010

O inima deschisa si dorinta de a-i ajuta si servi pe cei din jur, nu te va schimba doar pe tine, ci si lumea in care traiesti!

 Dr. Rick Barret

13.02.2010

Cand simti ca ceva nu merge in discutie cu altcineva, ca indiferent de ce auzi si ce vezi ceva nu este in regula, chiar daca nu-ti poti explica acel sentiment, ai incredere in el!

„Stomacul” nu te minte niciodata!

 Nicolaie Stoian

 

08.02.2010

 

Acroda-ti atata timp sa inveti si sa devii mai bun, incat sa nu ai timp sa-i critici pe altii!

 

05.02.2010

Cateodata, oamenii cu abilitati medii reusesc sa faca lucruri extraordinare pentru ca nu stiu cand sa renunte. Majoritatea reusesc pentru ca sunt hotarati sa reuseasca.

George Alen

04.02.2010

„Pacat de cel care are un restaurant favorit, dar nu are un autor favorit. Si-a ales un loc favorit sa-si hraneasca trupul, dar nu are un loc favorit sa-si hraneasca mintea.(…)

(…)Iti cer sa-ti hranesti mintea, asa cum iti hranesti trupul. Hraneste-o cu idei bune, oriunde le poti gasi. Fii intr-o continua cautare de idei bune – o ideea de afeceri, o idee de a produce ceva, o idee de a servi pe cineva, o idee pentru dezvoltarea ta personala. Orice idee buna te va ajuta sa-ti imbunatatesti filosofia personala. Filosofia personala de va ghida prin viata, iar viata ta va deveni speciala si placuta.”

Un text dupa Jim Rhon

03.02.2010

„Daca voi exersa o anumita miscare in mod constant, dupa aceia, in final, nu-mi mai pare riscanta. Ideea e ca miscarea aceia este riscanta si ramane riscanta pentru ceilalti, dar nu este pentru mine. Exersarea ei continua a facut-o usoara pentru mine” 

Nadia Comaneci

 

02.02.2010

Apropape toti s-au gandit ca ar dori sa schimbe lumea, dar putini sunt cei care s-au gandit ca trebuie sa se schimbe pe ei insisi.

dupa Leo Tolstoy

 01.02.2010

Sunt doua cuvinte care, cand sunt rostite au o formidabile putere sa-ti schimbe complet viata. Doua cuvinte care atunci cand iti trec pe buze,  vor fi cauza care-ti vor aduce bucurie si fericire absoluta. Doua cuvinte care pot crea miracole in viata ta, inlatura negativitatea, si pot aduce abundenta in  toate aspectele vietii tale. Doua cuvinte care, cand spuse cu sentimentul de sinceritate si credinta, vor aduna toate fortele universului pentru a pune in miscare lucrurile in favoarea ta.

Sunt doar doua cuvinte care stau intre tine, fericire, si viata la care visezi…

ITI MULTUMESC!

Din invataturile zilnice ale SECRETULUI (The Secret)

31.01.2010

„Cum gandim, ne arata felul in care actionam. Atitudinile noastre sunt oglina mintii. Ele ne reflecta gandurile.”

David J. Schwartz

30.01.2010

Suntem responsabili de atitudinea noastra

„Cu cat traiesc mai mult, cu atat imi dau seama de impactul atitudinii in viata. Atitudinea, pentru mine este mai importanta decat faptele. Este mai importanta decat trecutul, decat educatia, decat banii, decat circumstantele, decat esecurile, succesele, decat ce cred, spun sau fac ceilalti. Atitudinea este mai importanta decat aparentele, vocatia sau abilitatile. Va crea sau va distruge o firma, o biserica sau un camin. Remarcabil este ca putem alege in fiecare zi cu privire la atitudinea pe care o vom aborda in acea zi. Nu ne putem schimba trecutul. Nu putem schimba faptul ca oamenii vor actiona intr-un anumit fel. Nu putem schimba inevitabilul. Singurul lucru pe care il putem face este sa ne jucam cartea pe care o avem, si asta este atitudinea noastra. Sunt convins ca viata este 10% ceea ce m-i se intampla mie, si 90% cum reactionez la ceea ce m-i se intampla. Si asta este valabil si pentru tine. Suntem responsabili de atitudinea noastra.”

 Un text de Rev. Charles Swindoll

27.01.2010

„Înainte să faci ceva perfect, fă ceva perfectibil.

Când eram tânăr, credeam că banii şi puterea mă vor face fericit. Aveam dreptate.

Cel mai bun angajat este un bărbat de 35 de ani, care are 40 de ani de experienţă în domeniu.

Succesul este un profesor prost. El îi împinge pe oameni să creadă că sunt infailibili.”

Bill Gates

26.01.2010

„Daca te-as accepta asa cum esti, nu ti-as face rau, dar cu siguranta nici nu te-as ajuta… oricum, daca te voi trata asa cum crezi tu ca esti si asa cum esti capabil sa devii, te voi ajuta sa devii ceea ce crezi ca esti!”

Dupa Johann Wolfgang von Goethe
1749-1832, Autor si Filosof

 

25.01.2010

GREIERELE SI FURNICA
(Fabula moderna)

Primavara.

Furnica sapa, pune seminte, face straturi. Apare si greierele.
– Ce faci, greierasule?
– Merg la un tenis cu baietii.
– Mai, mai! Sa nu vii la iarna sa-mi ceri mancare, ca nu stiu ce-ti fac!
– Da, da, bine….

Vara.

Furnica aduna, secera, coseste. Trece greierele, cu o chitara sub brat.
– Ce faci, ma?
– Ma duc sa cant cu baietii in parc.
– Sa nu uiti: de la mine sa nu ceri de mancare.

Toamna.

Furnica culegea de zor, facea dulceturi, punea conserve. Trece greierul, tot cu chitara sub brat.
– Ce faci, ma?
– Ma duc sa cant cu baietii in bar.
– Bine, ma, da’ la munca nu vii pana la iarna?

Vine iarna.

Furnica statea in pridvor, infofolita intr-un sal si cu un ceai fierbinte in mana, cand vede o limuzina. Din ea coboara greierasul.
– Ce faci, greierasule?
– Uite, ma duc la Paris sa cant. Am avut succes cu chitara.
– Bine, greierasule, bafta. Si vreau sa te mai rog ceva. Cand ajungi la Paris, cauta-l pe-acolo pe unu’, „La Fontaine” si zi-i sa-si bage balada aia undeva….

 

24.01.2010

A fost „atacat psihic” Mircea Geoană în timpul dezbaterii decisive de la TV? La această întrebare, scepticii se vor amuza, respingînd pe nemestecate ideea, în timp ce paranoicii vor bate cîmpii despre „flăcări violete” şi „pentagrame”. Ambele atitudini păcătuiesc prin suficienţă. De fapt, problema se reformulează astfel – putem influenţa, de la distanţă, starea psihică a unui om, fără să dăm de bănuit? Desigur. Cum? În diverse feluri. De exemplu, cu ajutorul drogurilor sau otrăvurilor, aplicate în mîncare, băutură sau cutanat, printr-o atingere (Viktor Iuşcenko, preşedintele Ucrainei, poate spune mai multe…). Cu ajutorul mirosurilor, plăcute sau respingătoare. Cu ajutorul feromonilor, fără miros dar atît de eficienţi. Cu ajutorul luminii, al căldurii, al sunetelor. Prin cuvinte. Dar să excludem toate aceste mijloace. Putea cineva să-l influenţeze pe Geoană, pur şi simplu… privindu-l? Şi aici, răspunsul e pozitiv. O faţă ostilă, ameninţătoare, schimbă oricui dispoziţia. Orice privire directă, prelungită, e resimţită de psihicul nostru ca o ameninţare. Pe de altă parte, cu toţii am auzit de „deochi”, stare de rău indusă copiilor de priviri insistente. Deochiul, fratele mai mic al hipnozei, este real. Dar dacă Geoană a stat cu spatele la atacator? Chiar şi aşa, influenţarea e posibilă – uitaţi-vă cu insistenţă în ceafa cuiva, în autobuz sau la cinema, şi veţi observa că subiectul devine iritat şi se întoarce. Să excludem şi privirea şi să rămînem doar la acţiunea mentală – la gînd. Poate gîndul omului să interacţioneze cu materia? Da şi iar da. Să începem cu o chestie pe care toţi jucătorii de table o practică – modificarea probabilităţii. „Comanda zarului”. Experimente riguros ştiinţifice au demonstrat că dorinţa jucătorului influenţează rezultatul. Să continuăm cu un fenomen destul de comun – transmiterea gîndului între mama şi copil, între fraţi, între soţi. El se manifestă prin simultaneităţi – ne gîndim la persoana respectivă şi ne suna la telefon sau simţim că i s-a întîmplat ceva rău. În fine, să încheiem cu experimentele de telepatie, tele-percepţie, biofeedback, psihocinetică şi radiestezie desfăşurate de diverse servicii secrete, universităţi şi grupuri oculte. Concluzia? E foarte posibil ca Geoană să fi fost influenţat negativ la dezbatere. E foarte posibil ca staff-ul preşedintelui Băsescu să fi comandat atacul. Dar toţi vor nega. Iar Geoană va cădea, din nou, de prostănac. Ceea ce s-ar putea să-l coste preşedinţia partidului…

(sursa: http://povesteazilei.blogspot.com/2010/01/cum-sa-l-ataci-psihic-pe-geoana.html)

23.01.2010

10 Legi „trasnite” legate de sex:

1. In Bahrain, un ginecolog de sex masculuin poate consulta o pacienta, dar ii este interzis sa se uite direct la organele ei genitale in timpul controlului. El poate sa vada doar reflexia intr-o oglinda. (Oare reflectata se vede altfel?) 2. Musulmanilor le este interzis sa se uite la organele genitale ale unui cadavru. Aceasta lege se aplica si celor care lucreaza la pompe funebre. Organele sexuale ale decedatilor trebuie sa fie acoperite in permaneta cu o bucata de lemn sau chiar cu… o caramida. (Cu o caramida??) 3. In Indonezia, pedeapsa pentru masturbare este decapitarea. (Oare cat e de usor sa tii sub control asa ceva?) 4. In Guam, exista barbati al caror job full-time este sa calatoreasca in toata tara pentru a dezvirgina tinerele care ii platesc pentru “privilegiul” de a face sex cu ei pentru prima data. Care este motivul? In Guam, legea le interzice femeilor virgine sa se casatoreasca. (Pai de ce n-or face-o cu viitorul sot in loc sa plateasca pe cineva?) 5. In Hong Kong, unei sotii inselate ii este permis prin lege sa isi omoare sotul adulter, atata timp cat isi foloseste doar mainile. Femeia cu care a fost inselata poate fi insa omorata in orice mod doreste sotia. (Asta da dreptate!) 6. Vanzatoarele topless sunt legale in Liverpool, Anglia, dar numai in magazinele in care se vand pesti tropicali. (Atentie la pestii pe care ii cumperi!) 7. In Cali, Columbia, o femeie poate face sex doar cu sotul ei, iar prima data cand se intampla acest lucru, mama femeii trebuie sa stea in camera, pentru a fi martor. 8. In Santa Cruz, Bolivia, este legal ca un barbat sa faca sex cu o femeie si cu fiica ei, in acelasi timp. (Chiar era o problema asa de mare incat trebuia adoptata o lege pentru asta?) 9. In Liban, barbatilor li se permite legal sa intretina raporturi sexuale cu… animale, atata timp cat acestea sunt de sex feminin. Pentru raporturile cu animalele de sex masculin, pedeapsa este moartea. (Are logica, nu?) 10. In Nevada, a face sex fara a folosi prezervativ este ilegal. (Dar oare sta cineva langa tine in permanenta, ca sa verifice?)

(sursa: Acasa TV)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: